Kılıç Mühendislik, sektördeki çeyrek asırlık deneyimini temel alarak, günümüz teknolojisinin geldiği son noktadaki en yeni ve en iyi çözümleri projelerinde uygulamayı hedefleyen ve çözüm ortağınız olarak sizlere kaliteli hizmet vermeyi amaçlayan bir firmadır. Eğitimli, tecrübeli ve geniş kadromuz ile proje (mimari, elektrik, mekanik), Enerji Kimlik Belgesi (EKB), talep, taahhüt, topraklama raporu, işyeri ruhsatı, trafo merkezi, işletme sorumluluğu alanlarında hizmet vermekteyiz.
Mekanik tesisat, inşaat sektöründeki statik, mimari, elektrik ve mekanik olmak üzere dört temel proje çeşidinden birisidir. Son dönemlerde elektromekanik olarak elektrik tesisat projeleri ile neredeyse birleşerek birlikte çalışan iki temel disiplin haline gelmiştir. Mekanik tesisat projeleri makine mühendisleri ve teknik ressamlarca hazırlanır. Yapıların, endüstriyel tesislerin mekanik altyapısını tayin eden bu projelerde, binanın su, atık su, ısıtma, soğutma, havalandırma, yangın önleme sisteminin nasıl olacağı ve bunlara ait cihaz türleri ve güçleri ile, binanın temiz su ve kanalizasyon hatlarının nerelerden geçeceği ve boru çapları belirtilir.
Elektrik tesisat uygulamaları, bir yapının, binanın, ofisin, otelin, hastanenin, tesisin, alışveriş merkezinin, apartmanların, villaların, tek katlı müstakil yapıların, spor komplekslerinin, eğlence merkezlerinin ve buna benzer her yerin kalbi konumundadır. Elektrik olmadan bir yapı, çalışamaz, zor yaşanılır hale gelir. Elektrik tesisat uygulamalarının ne kadar önemli olduğunu buradan anlayabiliriz.
5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ve buna bağlı olarak çıkartılan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğine göre binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını, enerji israfının önlenmesini ve çevrenin korunmasını sağlamak için asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, sera gazı salımı seviyesi, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir.
Mevcut binalar için enerji kimlik belgesi asgari sınıflandırma seviyesi koşulu yoktur. Mevcut binalar halihazırdaki ısı yalıtımı, pencerelerin ısı yalıtımı, ısıtma-soğutma ekipmanları verimi, aydınlatma armatürleri verimliliği gibi parametrelerine bağlı olarak A sınıfından G sınıfına kadar her sınıf Enerji Kimlik Belgesi alabilmektedir.
Özel bir trafoya sahip olan bir işletmenin, trafonun bütün ekipmanları hakkında yetkin bilgiye sahip olması imkansızdır. Kontrol ve bakımı yapılmayan trafoların zamanla verimlilikleri düşer ve meydana çeşitli güç kayıpları gelir. Ayrıca trafolar hareketli akşamlara sahiptir ve alası bir arızada yetkin kişilerin müdahalesinin olmaması işletmeler için yıkıcı sonuçlar doğurabilmektedir. Buda doğrudan işletmenin iş sağlığı ve güvenliğini tehdit eden bir unsurdur.
Yüksek gerilim projeleri, dikkatli planlama ve hazırlık gerektiren karmaşık ve tehlikeli girişimlerdir. Bu projeler, 1.000 volttan daha yüksek voltajlarda çalışan elektrikli ekipman ve bileşenlerle çalışmayı içerir. Bu nedenle, güvenliğe öncelik vermek ve proje yaşam döngüsü boyunca en iyi uygulamalara bağlı kalmak çok önemlidir. Yüksek gerilim proje hazırlığında ilk adım kapsamlı bir risk değerlendirmesi yapmaktır. Bu, potansiyel tehlikelerin tanımlanmasını ve zarar olasılığının ve ciddiyetinin değerlendirilmesini içerir. Yüksek gerilim projeleriyle ilişkili tehlikeler arasında elektrik çarpması, yanıklar, patlamalar, yangınlar ve daha fazlası yer alabilir. Risk değerlendirmesine bağlı olarak, riskleri azaltmak için uygun kontrol önlemleri alınmalıdır.